20 okt

Ridigt manne till floxen idag. haha vi hade 3 stora fighter xD men han e sööt :P

Veterinären var och kollade på Bianca idag, dom trodde det var korsförlamning, eller möjligen Borrelia. Dom tog blodprov och vi fick svar typ direkt. Och det var inte korsförlamning, och dom trodde att det var mycket liten chans att det var borrelia. Sköönt, men nu vet dom inte alls vad det e, dom gjorde en gissning på att det kunde vara fång. Så hon har fått medicin/smärtstillande mot korsförlaming, men det var samma "treatment" mot fång, så om det inte var bättre nästa torsdag så skulle vi höra av oss så skulle dom starta en utredning.
Hoppas verkligen på det bästa!


10-10-10

aaaah, fan vad surt allt känns nu, jag red i tisdags, allt kändes kanon hon var superfin, sen var jag tvungen att jobba på onsdag så hann inte rida, och sen på torsdag så var hon tydligen så halt att hon inte kunde gå nästan (!), men kunde inte fara dit då jag var hemma så sent från skolan, sen på fredagen stannade jag i vännäs så kunde inte fara till henne då heller, men fick veta att hon tydliugen var bättre. Sen på lördagen när jag kom hem så hoppade jag av bussen direkt på stallet så att jag kunde kolla till henne. Hon var lite knappt en grads skillnad på värmen på benen, hon var hur torr och fin i benen som helst, inga tecken som helst på att hon skuölle vara skadad eller halt. men sprang med henne och jovisst haltade hon, men inte så mycket. Sen tog ut å longerade henne, i höger varv så haltade hon men inge mycket, men sen i vänster varv så haltade hon ganska så mycket syntes mycket! men jag lämnade henne så, hon var ju inte tjock i benet eller nåt. Sen idga när jag var där så var hon lika fin i benen som igår, verkligen hur torra och fina som helst, knappt märkbart att hon var lite varm i det vänstra benet knappt en grads skillnad, hon haltade idag också, men mindre än igår. Så jag skulle gissa att det bara är kanske en sträckning högre upp i benet, dom sade att dom hade hittat en stor sten i hoven i fredags, så det kan ju vara därför också. Hoppas verkligen på att det inte är något allvarligt. Eftersom att hon inte är tjock i benet, eller nästan varm och inga tecken på skada så får hon vila några dagar och se om det fortsätter förbättra sig.

syster å Manne idag

3-4 okt

Igår 3e oktober for ut i skogen skulle busa lite, men jag var bara så jävla slut att det blev bara ett varv i varje på rundan, sen orkade min kropp inge mer, typ utslagen efter att ha varit sjuk.

Men idag 4 okt så fanns ingen ork heller, så hon fick stå idag också, faan det känns verklogen surt när Bianca  måste lida för att jag e sjuk! Men imorrn hoppas jag att jag ska orka igen och sen komma igång igen!

J'aime mon cheval <3


2 okt- Gaaalen dag!!

Haft stalljour idag, helt galet vad som hinner hända under en dag xD
blev sparkad, omkullslängd, två förrymda hästar som jag jagade i typ en evighet, galna hästar som flög omkring i hagarna, alla typ stod på bakbenen och vra allmänt galna, typ lungnaste hästen i stallet som typ brukar sova när man leder in henne, ja hon var den som startade all galenskap xD bockade och slängde sig åt alla håll när jag tog in Bianca å landis, så landis börjar ställa sig på bakbenen å sparka vilt typ hoppa på mig å Bianca, helt crazy! när jag skulle ta in henne så ställde hon sig på bakbenen och börjar sparka/gå mot mig, haha helt galet. hon gick/travade med HÖGA knälyft hela vägen in, när vi gick förbi valackhagen där dte var mest gas, så slog det slint i huvudet på henne, haha börjar bocka och stegra på stället brevid mig, lite rädd att bli spatrkad i huvudet var jag :-P
Denna dag var galen, me galna hästar!
Men Bianca var ascool typ hela tiden, tillomed när Landis typ hoppadeomkring på bakbenen brevid henne, haha min påny är bäst ;))

Var helt slut efter allt idag, men rakade Bianca, så nu e hon fin, sen har jag mockat, sopat, fyllt mat mm. Så har verkligen inte orkat rida, och har ju varit sjuk i veckan så bara det har ju tömt mig på kraft! Men släppte Bianca på utebanan en stund bara så att hon fick röra på sig iallafall, hon gasade omkring en stund sen var det bra, hehe upptäckte ju gräset efter spårkanten ;-P
Hade me mig kameran idag så fotade lite när hon var på banan ;)

nyklippt :DD


Störd, men smidigt xD


1 Okt

varit sjuk dom senaste dagarna, men mockat idag å överöst ponnyn med morötter och kramar :DD e ju vår 4årsdag jue ;)
Imorrn, ha jag stalljour så blir att raka henne, hon e gryyyyymt långhårig, sen blir det bus i skogen, vi behöver det!




min feta påny gillar mat ;-P

1 Oktober 2006- 1 Oktober 2010

4 ÅÅRRR :DDD me löööv my horsie!! varit mycke upp å ner men nu är allt perfekt <33<3<33

2010

RSS 2.0