Mer släkt^^

Lite bilder på B's släkt lååååångt bak!
Den näst äldsta födda hästen jag kunde hitta:
Darley Arabian DB, dock ett fullblod, ej arab som namnet antyder. Född 1703
.
Den äldsta som gick att hitta som var född 1686!
.
Haha, skoja bara...typ :P
Detta e ett sto som hette Fam 6 född 1612! En barb häst.
.
Haha, en gullig liten hingst född 1617 vid namn Sultan, detta var dock faktiskt en arab!
.
Hittade en annan häst som hette--> Spanker Mare^^ vars pappa var Sultan ovan och som hade samma mamma som farmor, gillar inaveln på mitten av 1600-talet!
.
Sen när man kollar på hennes mammas sida så består ju ponnysarna längre bak endast av små Welsh Mountains på 1.15 m! Och Hackney hästar!
Araber
.
Ja kort sagt så har hästaveln spårat ordentligt mellan olika raser hit och dit :P
.
Här har vi då ett gulligt orginal av rasen Nederland Welsh Ridingpony (NWR)
AlienPonny^^
.
Finfint, vid min lilla stuga :P

30 Juni

Uteritt har varit på schemat de senaste dagarna, bara för att slappna av! Morris har fått följa med så det har varit lugna turer så att han ska hinna med, filmade lite när jag red, ska se om jag lyckas få in det på datorn ;)
.
.
.
Satt och kollade  igenom Biancas släkt och upptäckte, sidohistoria: När jag var liten så läste jag asmycke hästtidningar, tror denna serie var i Min Häst eller nåt, men då var det en serie om den kända galopphingsten Hyperion's liv, och jag fastnade asmycket för den och läste den om och om igen! Och nu när jag sitter och kollar igenom Biancas släkt så tro inte att jag hittar just honom där bak i hennes pappas släkt!!! Hihi, även om det är så långt bak som hennes farfars farmors farfar, men mycket riktigt så är hon släkt med honom, hur grymt e det inte att min favoritserie som liten skulle sluta med att det var B's släkt, haha jag tycker det e coolt!
.
Lika?
Haha^^
-

25 Juni

SUGVÄDER!! Det är allt jag kan säga, när jag jobbar 07-16.30 så är det ju  bara kvällarna det finns tid att rida, och självklart så öser det ner regn hela tiden. Förr så var det enklare att trotsa vädret när man hade regnkläder iallafall, men nåt sånt har jag inte kännt behov av att köpa (än), så mycket annat som jag istället vill ha istället, som för mig är viktigare. Och igår så var det ju jättefint en stund på dagen, när jag jobbade -,- Aja så det har blivit lite ofrivillig vila dessa dagar, men idag så blir det självklart att fara ut en sväng, blir nog bara bus tror jag. Känner att jag behöver det, dock så får vi se på underlaget på åkrarna/åkervägarna. Kan ju inte rida på ridbanan nu när pappa gräver ner det som ska bli den vattenburna energikällan eller nåt ;) aja han kör då grävmaskin och gräver i hagen!
.
Idag så ska det bli en flytt 500 m söderut iallafall, känns kanon faktiskt, blir ju awesome när golvvärmen och det är klart i hela huset, så jag ska bo i en stuga i storlek med mitt nuvarande rum, huvudsaken jag har internet och eeh, ja internet är ungefär vad jag behöver^^ Sängarna ska nu flyttas idag så snart pappa grävt klart därute :)
.
Packade ner ALLT jag äger (inte sängen eller min Tavla dock, kartongen för liten) i flyttkartonger, det innebär alla kläder, böcker ja whatever jag nu kan äga och det resulterade i HELA 2 st små kartonger, ja det var då som jag insåg hur lite av allt jag verkligen har.
.
Anna åkte igårkväll ner mot stockholm med tåget, och i detta nu så ska hon, om jag inte har fel, sitta på planet mot Malta. Kul för henne... haha!
.
Funderade även på att även om min "blogg" inte är oficiell för andra att läsa direkt, haha ni få som jag känner som råkat hitta att jag faktiskt har den, och ni andra 72 läsare.  men jag vill fixa så att den ser lite roligare ut när man går in på den, inte för er skull, men för min. Mycke roligare att titta då tycker jag, liten gullig bild på B kanske eller nåt ;)
.
En bild på min söta lilla katt, Julls e fotogenisk :-)
Under tiden som jag skrev detta så har det börjat regna igen -,-

21 Juni

Oj, insåg just att det redan är den 21 och att jag börjar jobba den 22 -,-
.
Igår blev det vila pga vädret med konstant regn!
.
Idag fick alla 3 pållarna ridas, Jag, Anna och Sanna red en liten tur. Sanna fick rida Bianca, gick jättebra med tanke på att Sanna e nybörjare, och duktig ponny hade jag som var mycket snäll och travade på. Drömmen hade dock en hel del överskottsenergi och fick nåt bock anfall eller nåt, började busa och bocka som ett tok! Inte riden sen i fredags så var glad att få röra på sig, Sen bytte vi lite hästar så att Bianca fick bli riden lite mer ordentligt så Anna fick rida drömmen en stund och Sanna på Manne.
B var superfin idag, såg att hon är lite svulle där dom stack henne med lugnande och vaccination, samma typ av svullnad som hon fick förra våren då hon sprutades med pencilin varje dag, så hon är lite öm och tycker nog det gör ont att böja halsen mot vänster. Men svullnaden går ner, och hon gick ju super även i vänster varv idag märker hur hon känns stel, men mycke mjukare i formen idag.
.
Galoppen går verkligen hur bra som helst nu!!! Höger varv är klockrent och vänster går bara bättre och bättre för varje dag :DD
.
<3

18-19 Juni

Drömmen bor nu i Ava sedan i fredags, Bianca superkär och Manne superarg. Haha, Drömmen får inte komma i närheten av Bianca, det är ju Mannes brud jue^^ Annars går det bra ;-)
.
Efter att ponnysarna vaccinerades i onsdags så fick Bianca några dagars ledigt, men red ut på storåkern i förrgår och det var en mycket taggad och het ponny som jag satt på. Helt sjukt vad hon tyckte det var roligt att galoppera, hon gjorde sina små glädje "bockar" hon kan ju inte bocka så det är mer av nån sorts studsig galopp upp och ned. Det blev inte så mycket dressyr som det var tänkt, utan vi busade bara omkring. Men eftersom åkern nu innehöll en och annan trana och en hög med höbalar som inte fanns där förra året så var det ju superläskigt!
.
Igår kväll mest av lathet efter att ha jobbat på morgonen, spenderat antalet timmar på järnäsklubb och skjutsat Kiwan till N-maling och Fred till Bredvik så fick det bli en tur barbacka, gick ut i hagen drog på henne hacket, gick ut och slängde mig upp, haha det är mycket enkelt :D Men red ner till åkern som är paralell med hagen på andra sidan bäcken. Men precis som i lördags så var pojkarna i hagen inte så glada över att deras tjej drog iväg så de stod och skrek under hela mitt ridpass, tror dom väckte upp hela Ava^^ Men som tur var så kunde dom inte se vart jag och B tog vägen efter att vi ridit förbi kennemans, så det var en mycket spänd häst som bara lyssnade efter sina festmän till en början, men efter ett tag så kunde jag få henne att koncentrera sig och då gick hon verkligen super, lyssnade på varenda förhållning, dock lite stel i högersidan, men när det släppte så gick galopperna verkligen hur bra som helst *stolt*, känslan som vi hade hoppas jag verkligen ska finnas kvar idag, det var verkligen en sån där ridtur där allt klickar perfekt!
.
Beroende på vädret idag så får jag se vad det bli, det är lite regnigt nu så vi väntar.
.
Hade konstiga inställningar på kameran så de ser ju ut som ja vet inte vad...
Bianca nosade aldrig på Drömmen, men Manne som aaaldrig träffar i vanliga fall han var ju intressant
Haha, Manne kommer i full fart och attackerar drömmen
Haha, det här är inte normala hästar som slåss med framdelarna mot varandra utan här är det rumpa mot rumpa som gäller, kanske har med att dom är valacker att göra?

15 Juni

Var som sagt till veterinären idag för tandkoll och vaccination av båda ponnysarna, gick bra tog bort en vargtand och 2 st "hakar" på de främre sidotänderna eller nåt, hon sade att det definitivt förklara B's beteende på sistone, och vargtanden var lite lös så hade nog irriterat ganska ordentligt, känns bra att den är borta så blir hacket i en vecka nu, då bett skulle vi undvika tills det läkt, såå längtar till att få känna om hon kommer vara normal igen! Annars var hon superfin i munnen, sade att man sällan såg så fina tuggytor, haha inget problem med ätandet iallafall :P Manne hade inget speciellt, hon raspade lite på några ojämnheter men annars såg det finfint ut, men hon trodde han hade för stort bett?? Han har ju redan 11.5, men får kolla längden imorrn, men annars måste vi söka ett smalare bett för det skavde/slipade/eller nåt på både över och underkäkens tänder. Blir att ta det superlungt imorrn med tanke på vaccinationen idag blir lite skritt och trav en liten stund.
Och självklart lyckas och på något underligt sätt göra illa sig i transporten på vägen hem precis under hasen/benet på vänsterbenet, typ skrapat bort en stor skinnflik, aja hon hade inte ont iallafall och inte halt, rengjorde ordentligt så får se om det svullnat upp imorrn kanske.
.
Haha, blev lång text om lite tandraspning^^ Men dom såg då för roliga ut när dom stod där redo att falla ihop nästan av det lugnande som dom fick! x)
.

13 Juni

Fick bli ett kort joggingpass i typ 30 min innan styrelsemötet, gick bra något spänd då det var äckligt med både bänkar och små flickor som målade bänkar och hinder inne i ridhuset så något spänd ponny til len början men slappnade av fint på slutet. Imorrn så blir det dressyr, som jag är ASTAGGAD på^^ Kommer bli superkul om hon är lika mjuk i munnen som hon var idag :) Jag tror hon gilar det raka bettet, ligger så stilla. Men tandkontroll och vaccination på onsdag, ska bli bra!
.
.
Hehe, måste nämna något helt ICKE häst/Bianca relaterat, även om jag knappast kommer glömma det :P Mne jag är hur fucking taggad som helst på Rizzoli & Isles season 2, haha hur patetisk är jag men det står jag för!! Läser ju 3e boken nu, sååå galet bra och tv-serien är ju lika bra, så den 11 Juli eller 12e för mig så kommer jag sitta bänkad framför dataskärmen, iiiih vad jag läängtar hahahaha, som sagt hur patetisk kan man vara, men böckerna och serien är så jäkla bra så kan man annat än älska^^
Blev längre text om hur mycket jag längtar till R&S premiären än om Bianca, men imorrn så blir det förhoppningsvis en lång text om hur fin min lilla ponny var :-)
.
07.00 ringer klockan imorrn på ledig dag! Hehe, lyckas jag dra mig ur sängen så ska jag berätta vad som hände...
Det fick bli en bild på hur fint vädret var innan det blev 10 grader och svinkallt!

10 Juni

Dagen började med en sväng till vännäs för lite avslutningstävling med Curry tha Man, värmen var ju galet dödande -,- Trodde aldrig vi skulle klara oss genom en bana (en poänhoppningsbana dessutom), jag fick ju sätta ihop en egen fin liten bana, hmpf... Jaja, det blev inte som tänkt och det blev lite hinder i konstig ordning och en o annan ful sväng! Men aaaaah!!! Jag e SÅHÄÄÄR stolt över lilla Curryboy, han vafr så jäkla duktig, ville bara krama om honom <3 Han hoppade super på både tittiga hinder och vissa av dem låg ju på 80 cm, inte direkt en höjd han brukar hoppa. Han vara bara hur duktig som helst den lilla bebishesten, hehe och trots min aningen hemska ridning :P
.
Vi slutade iallafall på 2350 poäng, vilket ledde till seger bland 2orna ;-)) *stolt* Currys insats var det som helt klart var det bästa och han är så jäkla positiv och glad så oavsett poäng och färg på rosetten var han BÄST idag :)
.
Duktig ponny, kommer då sakna liten ponny i sommar!
.
Haha, sen var det prisutdelning vilket bestod av rosett och diplom som löd i något i stil med: Har en positiv inställning till allt och alla typ. Haha, så lät det inte för 1 1/2 år sedan :P
.
Sen dog jag på altanen hemma i 35 graders värme... Skulle ju hämta ut avmaskningsmedel åt B på apoteket, ja då har nån hämtat ut den sista dom hade kvar typ 20 min innan mig -,- kul, nu måste jag vänta till mitten av nästa vecka, jag som hade tänkt ta hem dem på tisdag! Men iallafall bokade jag in tandkoll och vaccinering nästa vecka, det känns då skönt att få det gjort ;-)
.
B fick iallafall fara ut i skogen med Amada o Fred och Sandra o Silas, trevligt dock varmt men svalare kl 20.30 än vid 12 på dagen. Vi red ner till älven i floxen, haha B tyckte det var askul att få plaska, Silas var mer intresserad av att äta från älvkanten och Fred ville inte alls gå ner i vattnet :P
.
1 Oktober 2006, första dagen i Ava
.
Hahahahahahahaha! Natali duckface!

Video

Video från igår, som sagt aningen störd av sidostyckena :/ Men vad härligt hon gick i galoppen, lugn ponny! Lite springit i vänster galopp, men jobbigt för henne där! Jag rider ju som en mupp -,-
Och kan jag få häststackaren att trava mer långsamt eller x)
http://www.youtube.com/watch?v=TXBIUyspJm4

9 Juni

Förtjänt vilodag för den lilla ponnyn! Inte för mig dock då det tävlats "kür" med våra egenskrivna program på skolan med Majsan, sjuuuuukt varmt, dock mycket nöjd med vår insats trots allt, saknade en hel del framåtbjudning på den lilla fjordkorsningen haha mina ben gick som trummpinnar i hennes sidor i galoppen :P men i typ +30 så hade inte jag heller velat springa^^ Hedrande 73% hahaha, jag tror våra kära ridlärare var liiiite väl snälla kanske!
Imorgon väntas mini hopptävling bland 1or,2or och 3or och då blir det lill Curry som får vara duktig, jag e verkligen astaggad, han e så underbart positiv i hoppning, vill görarättponny :-) Hehe, vi satsar på en felfri runda iallafall, mer kan man inte förvänta sig! ;)
Är det varmt imorgon em/kv så har jag funderingar på att dra till älven och kanske bada lite med hästarna, hade varit riktigt härligt, var så jäkla skönt när jag gick ner med Josefin o Silas igår.
.
Älskar denna bild på världens sötaste ponnysar!
.
HAHAHAHAHAHAHAHAH, och nu till en favorit i repris från Strömsholm i  Januari, asså kan Levado se mer korkad ut och jag bara allmänt flumm^^

8 Juni

Red med hacket idag, jäkligt nöjd med hur hon gick men först så gick hon bara och skakade på huvudet, men det visade ju sig att sidostyckena typ skavde in i ögonen på henne! Så så fort det problemet var löst så gick hon super, re dbar barbacka i den sjuka värmen! Funkade awesome :D Hoppade på ett litet kryss, hehe jag utmanar ödet, men med mina långa ben så är det bara att hålla om så sitter jag kvar :P
.
Sen så fick hon även skritta och trava ut med Anna när jag skulle ut med en av mina elever, fuck vad jobbigt det var för mig^^ jag var definitivt tröttast som varvade med att gå och springa iom skritt och trav x) Trött, svettig!
.
Manne fick vila idag, eller han strosade omkring inne på ridbanan medens jag red.
.
Anna fick fota lite bilder idag också :D
Haha, vad fet jag ser ut att vara värsta magen^^
Som sagt så var Manne ute på tur :P
Smickrande bilder!
Najjs Ass!
Undersökning av min smutsiga röv!
DOM FINASTE <33
Lycklig!
.
Sen fick dom gå ut i Coconuts hage en liten stund, lyckliga ponnysar! Snacka om att dom känner varandra även fast dom inte går i samma hage på dagarna, dom bryr sig inte ett dyft när dom får gå med varandra igen, lika glada eller lessa på varandra som vanligt :P
.
Manne var superlycklig över att få komma ut!
Bigtime fail!
Vissa dagar känner man bara för att le :-)

7 Juni

Prövade rida med rakt tränsbett på B idag och jäklar vilken skillnad, har inte lyckats rida henne så samlat i vänster galopp på hur länge som helst, men hon börjar stärka sig! Red sen lite galoppbommar på volt i båda varv funkade super, jobbigt i vänster varv men så hon kämpade på ändå, gjorde vi en liten övning med galoppbommarna sen hoppa ett lite högre kryss sen två små på linje och sen in på galoppbommsvolterna igen, superduktig ponny idag :DDD hur nöjd som helst! Imorrn så ska vi pröva hackamore, hm... kan bli spännande,men kan inte annat än gå åt skogen :P
Bilder från idag på min mupponny!
hehe btw fint det e såhär på försommaren!
Haha taggad?
hahahahaha ful!

.
.
Manne är världen snällaste ponny :DD red ut med mina elever idag, Yassie var galen och försökte slänga av mina stackars elever så det fick göras lite byten bland hästar och jag hamnade på Yassie :P och lilla Michelle på Manne, och den lilla ängeln som han är så sköter han sig hur perfekt som helst och galopperar mycketmycket snällt med det lilla barnet i floxen!!! *stolt* fiiiinis!!!!
.
Taggar nästa vecka då slutar vi skolan, Isabelle fyller 18!!! och dags för sommarbete ;-)
Dagen frukost!

6 Juni

Bianca gick skit idag!!! Bara drygade sig som faaan!! Jättejobbig i munnen har hon blivit, tror nästan tänderna måste kollas, eller att hon inte trivs med bettet, ska kolla om jag får pröva rida med ett hackamore och se om det blir nån skillnad, ska även byta nosgrimma, ev pröva rida med rakt bett, jag ska gå till botten med min ponnys dryga beteende, eller så har hon bara en trotsperiod nu (14 års trots?)
Anna tog lite kort...
.
Manuel fick idag följa med mig ut på uteritt med Elins elever, han skötte sig SÅHÄÄÄÄR bra!!!! Han kunde inte varit lugnare och skött sig bättre än idag, samlad och lugn galopp hela tiden kollade inte på något, bråkade inte!!! Han får definitivt följa med mig ut imorgon också då det är mina elevers tur få fara ut! *stolt*
.
puss på ponnyn!
.
Idag inköptes det flughuvor till de små ponnyerna, Biancas är ju typ 3-4? år gammal så kardborren började bli sliten^^
Hehe, såhär fina är dom nu :P
Och jag köpte även en lite munkorg till min kära ponny som ska bli smalare, grönt gräs ska inte få förstöra det!
Fyfan vad ful hon kommer vara i sin flughuva och munnkorg x-)

Öööööh!?

Kollade just video från min och Biancas första start på Youtube: http://www.youtube.com/user/CDKissme?feature=mhee#p/u/5/E0Tikq91aY0
752 visningar!!!!! Whatdafuck?? Vem fan har sett på en...
På tal om den videon, asså hon gick ju typ i galen fart då också! Har hon alltid gjort det och det bara e jag som blivit fegare med åren?^^

Video

B:
http://www.youtube.com/watch?v=X9BtiAGmSNc
-
M:
http://www.youtube.com/watch?v=OEsMfjrlB9s

5 Juni

Uteritt idag med Amanda och Anna :)
Imorgon blir det troligtvis dressyr om inte annat!
Jag måste säga att hon blir liite smalare :))
Hennes nya pojkvän, och han var ju lagomt intressant dom 5 sec hon brydde sig i att nosa på honom, snacka obrydd^^
Hon blev fet igen :P

Mupp


Liite kär i svartvita bilder, haha notice den första bilden xD

3 Juni

Yey, hoppade båda pållarna idag. Manne superfinis, dock bara några språng då han inte gått så mycket då anna varit sjuk. Men fiina hopp gjorde han allt ;-) Hoppade galen ponny också, ibland när det går väldigt väldigt fort så finns inga avstånd alls! Men hon var duktig ändå, prövade hoppa linjer så det blev mycket små hinder för att inte ta självmord helt :P Gick över förväntan, men lugnet finns inte, fast vissa språng så hoppade hon som en vanlig häst faktiskt^^
-
Rollkür^^
B <3
ASSPIC^^ Inte så vackra bilder men kuuuuuul hade vi :D
Inget fel på frambenstekniken iallafall :))
Taggad?
Hihihi :-P
.
.
.
Btw så har jag en aaaskul/bra idé till ett projektarbete, men får återkomma med det^^

2 Juni

VAAAATTENMELOOOOOON <33 Säsongen har börjat :))))
Påny crazy idag! Alla jäkla flygfän gjorde att hon stundvis galet kastade med huvudet, dom bet mig också!! Det enda jag hatar med sommaren e alla kryp!
Imorrn ska det bli en bra dag ;-) har jag bestämt iallafall!

RSS 2.0