30 April

Dagens väder inte kul! Men det e ju sista april så det måste ju få vara aprilväder nån gång iallafall^^
Red och galoppade i floxen, mycket uppskattat :-) Har funderingar på vad jag ska hinna med imorrn, har stalljour och jag jobbar delat på hemtjänsten, så det kan ju bli en spännande dag! Gällande ridning så får jag helt enkelt se vad jag hinner med, lite markarbete hade varit kul men som sagt så bestämmer tiden utgången.
Fått lite grejor från Hööks, beställde nytt regntäcke, 2 schabrak+ matchande lindor, boots till alla fyra ben, det BEHÖVS när min ponny slänger sina ben åt alla håll :-P Och lite annat småtjafs!
Jag e vackrast i världen <3 jag e sjuuuuukt hoppsugen nu!

28 April

Ponny inte lugn idag! Men men får skylla ig själv hon vilade igår då jag jobbade, hatar när det blir så!!
Hoppade några språng idag på de 2 hinder som stod på utebanan, superkul! :-) Nästa gång så ska Anna få fota och filma, hon säger att det ser "farligt" ut, haha jag bara tycker det är kul, känslan e otrolig!
Kääär i sommaren!

26 April

B vilade igår, så det var en mycket taggad ponny som jag satt på idag! Tanken var dressyr på utebanan, men hon var så sjukt taggad att det fick bli typ 10 varv i galopp i varje varv, sen kunde hon börja slappna av och gick jättefint och någorlunda lungt och avslappnat när vi travade av, det är då jag vill fortsätta rida men eftersom min lektion självklart var tvungen att börja då^^ Överlag så var det ett mycket piggt pass, men man känner verkligen att hon börjar stärka galoppen, även om hon var sjukt het och stark så slängde hon INGET i galoppen vilket hon alltid gör iallafall i vänster varv, men icket!!! Fuck vad najjs, ska bli härligt när hon inte är så pigg och jag kan börja rida ihop henne lite mer, ett tag kvar innan hon verkligen orkar samla sig ordentligt i vänster varv, men WOW vad hon är fin då, så fin som hon var innan den 19 feb, önskar man kunde gå tillbaka till den dagen och känna känslan av en underbar galopp, men annat kunde man ju få glömma från den dagen...^^
-
Oj, jag som skulle sova och bara skriva några få rader :-P
Det blir en suprise vad det blir för bild nu...
Jasså det fick bli denna! Och eftersom att jag skriver detta i förhand innan jag valt bild så blir det intressant att det blev en visad/ovisad bild.^^
Nu när jag valt bild så måste jag säga att jag *ÄLSKAR* denna häst oavsett hur lite smågalen hon kan vara ibland, jag bara älskar det där djuret.
She is everything and more <3

24 April

Haha såg att jag daterade gårdagens inlägg fel...
Aja, red ut idag, hoppade ett litet skogshinder på typ 60 cm haha kul iallafall!
.
Nu till den viktigaste punkten!
.
.
DET ÄR ANNA DAU SOM TAGIT BILDERNA SOM JAG OCH BIANCA ÄR MED PÅ! Nöjd?! Haha
Flickan på denna bild:



23 April- Innehåller årets händelse!

Red ut igår med syster och Manne, var superroligt att bara busa i sandtaget! Idag vet jag inte, hoppas jag orkar med lite dressyr ikväll, B lär ha träningsvärk sen igår så det blir något lungt, får se hur hon känns ;-) Är supertaggad på hoppning nån dag^^
.
Aja, haha nu till ÅRETS händelse (icke Biancarelaterat), jag måste bara minnas detta som dagen då jag (!!!!!) köpte 2 klänningar, en kjol, ett par gladiatorsandaler, 3 st tunikor, halsband och armband! Japp, det är jag det helt otroligt att denna dagen skulle komma, om jag nu skulle av någon anledning läsa detta om typ 5? år och jag då kanske av ren självklarhet tar på mig en klännig och sandaler så är detta en mycket sällsynt förteelse idag, men jag ska ta ett steg upp i vuxenvärlden och bära det när vi åker till Rom, Yes 23 åriga Jennie detta har hänt!
-
-
Om jag nu också kunde se ut sådär så vore det ju underbart, men det händer ju inte! Men men kul ändå
Måste ju ha me den bild på världens vackraste!
Lägger till nu i efterhand att jag nu ut och sola i 20 graders värme och sol, Hej till en röd solbränd kropp ikväll!

22 April

Shit!! Insåg just att det är den 22 april idag!?! Bra Jennie Bra...
Red den sväng till sandtaget igår, häääärligt och det tyckte ponny med! :D Buuuus
Idag fick hon vila då jag jobbat hela dagen och ska till stan nu, men hon lider då inte då min lön kommer spenderas på grejor till oss^^
Manne sööt!

20 Mars

Imorgon får jag 1 av 2 löner denna månad- SWEET! 25 (tror jag) så får jag den andra plus studiebidraget^^ Suget efter att spendera pengar växer! Nya ridbyxor står på listan, schabrak+lindor, pälsglans, skinnjacka, hm... kanske en ny sommargarderob!? Fast den får då banne mig försäkringsbolaget stå för!
.
Hoppade idag, gick riktigt bra, fick till några riktigt fina språng i !Normal! galopp, inte ofta det händer, hoppade några språng på 70-80, kände att det räckte, vi måste verkligen jobba på att kunna komma i en relativt lugn och kontrollerad galopp mot hindrena! Tror hon tyckte att det var riktigt kul, men jag måste lära mig rida på pelhamet i hoppningen det blir så lätt att jag tar för mycket och då backar vi så mycket mot hindret, men det e inte så lätt när ponnyn skenar emot och man ska försöka kontrollera det! Hehe aja, ska ta lite mer markarbete nån gång i veckan, bra att komma in i hoppningen igen!
-
3 av de få galoppbildena från igår ;-) HAHAHAHAHAHA, jag dör av att titta på den, vackert!
Slänger in 3 gamla bilder också!

18-19 April

Ridigt ute på uteridbanan igår och idag, igår var det verkligen äntligensåfårjagvarauteochspringahurmycketjagvill-känslor så det gick som det gick men efter lite öppna/sluta och skänkelvikningar så glömde hon bort att vara busig och gick riktigt trevligt! Idag så gick det desto bättre, körde lite travarbete, sen gjorde vi lite travökningar  ÄLSKAR (!) hennes ökningar, det känns som att flyga^^ Hon gick jäkligt bra överlag blev väldigt pigg efter ökningarna, men lyckades få henne mer avlappnad när vi travade av, frustade ljudligt så sen gav vi oss, kändes bra då! Gjorde bort ridningen ca 09.00 imorse å jäklar så skönt det var när man kom hem och hela dagen var framför en, Hade stalljour imorse, mindre kul men bra att jag kom mig ur sängen iallafall!
Fick kommentaren idag att hon såg jätte fin ut och "en riktigt läcker häst"!! Aaaah, fan vad glad jag blev, blir så taggad när man får höra att hon ser fin ut, TACK till dom snälla kvinnorna/tjejerna från Västerbottens Läns Landsting som kom för att undersöka/utvärdera/kolla att hästarna och stallen var i bra skick, Jag blev mycket mycket glad när dom blev så förtjust i henne! Man kan inte annat än vara kär i hennes travökningar, iallafall från hästryggen :-D
Imorgon planeras hoppning/markarbete om inget annat kommer i vägen!
Lite bilder från idag: HATAR min handställning!! Jennie KOMIHÅG bättra den!
Bilder när man rider lätt är ju bara WOW^^
Bästa/Enda bilden som Anna fick med från våra ökningar, men man ser ju lite! Hehe, jag måste lära mig sitta ned i dom!
Än en gång, Vacker lättridning!
Anna fick skritta av vackert FET ponny!
Såhär sexiga e vi efter ett ridpass!
Lyckade printscreena  några bilder på våra ökningar^^
ÄLSKAR MIN PONNY!
Satte liiiiite färg på...allt!

15 April

Min kära sjukdom e lite bättre idag, men det suger fortfarande ganska hårt!!! Blev 2 mycket korta pass på ponnysarna idag, kan inte påstå att min kropp var särskilt pigg^^ Ska försöka mig på lite dressyr imorrn, får väl se hur det blir med det!
BAAAD PONY!
Och MANUEL :DD

14 April

Japp japp, alltid kul att vara sjuk, eller? Aja, lilla B har fått springa i ridhuset lite bara för att röra på sig. Ska försöka rida imorgon, skritta iallafall, beror på hur kroppen mår! Förkylning är inte att leka med^^
Fick min nya kamera igår!! Så idag har det fotats som bara den :DDDD
Här kommer lite dagsfärska bilder på min underbara <3
TJURIG PONNY VILL INTE GÅ!!

10 April

Insåg just att jag varit 18år i en månad och 2 dagar, kinda sweet! Och jag har haft körkort i 12 dagar^^ Loving it!
Jaja, red ut igår m Anna, riktigt härligt! Något tjurig och dryg häst till en början, men sen gick det brao ;-) Anna och Anna retade mig liiiite för att jag var duktigt och borstade min leriga ponny, hehe!
Looving my little pony!
Har haft henne i 4 år 6 månader och 11 dagar <3

9 April!!!!

I torsdags blev det ett kortare ridpass som innehöll en allmänt okoncentrerad ponny med otroligt mycke energi och spring i sig! Inte så roligt, kände mig bara mest arg och less, men det blev lite bättre på slutet iallafall!
Red ut igår, var ju bara hur härligt som helst att galoppera i det härliga vädret!!
Idag gick det SÅHÄÄÄÄÄR bra!!! Hon var hur fin som helst från första stund, jättemjuk i munnen och bara sååå mjuk i kroppen! Dock galoppen som är vårt svåra moment så gick det väl inte riktigt så bra, speciellt inte vänster galopp, högern är sååå mycke lättare, men hon behöver bara få lite muskler så att hon orkar bära sig ordentligt i galoppen, i jan-feb så var hon hur fin som helst i galoppen, kunde gå samlat och fint i båda varv, men förhoppningsvis så kommer vi dit snart igen!
Sen gjorde vi lite mer travarbete, och WOW jag kommer leva på detta pass hur länge som helst, vilken energi och framåtdrivning det fanns i skänkelvikningarna undan vänster skänkel, undan höger så är det jobbigare, men hon gjorde det sååå jäkla bra, inte lika mycke energi som undan vänster, men helt klart godkänt och stadig form hela tiden! Jag varvade öppna, sluta och skänkelvikningar längs spåret resp diagonalen. Haha, det går inte att beskrva men känslan av hur underbart "lätt" allt gick idag är bara otrolig.
Haha, ska man klaga på nåt så hade jag velat ha henne ännu mer avslappnad, hon har ju så otroligt mycke energi att den aldrig tar slut, när vi travade av så var hon fortfarande väldigt ivrig att komma iväg snabbare, men lite kramande på tygeln och hon går som en klocka :DD
Hade jätte ont i ena vristen när vi travade fram, tur att man kan sitta ner resten av passet, hoppas att det är bättre imorrn när vi ska ut i skogen! Vill kunna stå i lätt sits.
Längtar tills kameran kommer, då ska det fotas och filmas och min kära lilla blogg kommer att överösas med bilder så att dem inte försvinner!
Kortfattat: UNDERBAR DAG^^

6 Mars

Gårdagens ridning vill vi glömma^^ haha, men alla dagar e inte bra, kändes bara inte som att vi klickade riktigt!
Kändes riktigt riktigt bra idag, började med mycke skritt, gjorde volter, skänkelvikning, bakdelsvändningar. Sen i traven så var hon verkligen superladdad, och jag vill helst undvika att slita i hennes så det fick bli mjuka små halvhalter om vartannat och även då mycke volter för att få henne mjuk och lite mer med på noterna, glömma allt spring. Sen satte jag mig ned kortade tyglarna lite till och sen kunde jag bara sitta och njuta av hur underbart bra hon gick, stadig form och verkligen superenergisk och började få fram lite av hennes gångarter som faktiskt finns där inne. Gjorde lite skänkelvikningar, volter och skolorna i traven, kämpade på jätte duktigt, dock gick det lite tungt undan höger skänkel och ville inte riktigt hålla fart och form, men hon går bara bättre och bättre! Tog 2 korta galopper, hon har verkligen överskottsenergi som heter duga, men högervarvet gick hon jätte bra, det e ju vänster som e jobbigt och då väldigt mycke spring utan kontroll typ!
Imorgon blire dressyr även då, vad vi hittar på vet jag inte men lite sidvärts och allmänt lösgörande ;-)
Ibland när jag tittar tillbaka på bilder så tänker jag: Aaaah, Handställningan, sitsen,, blicken, JAG i allmänt... Haha, men jag försöker bättra min grova fel!

4 Mars

Idag så blev det vila, men igår så for vi ut och skrittade och travade, ingen galopp, kändes bättre att vi bara fokuserade på att det skulle vara lungt och harmoniskt. Över förväntan så gick hon riktigt bra, tog lite ökad trav också och min lilla häst kan då jäklar få fram lite gångarter hon också, svävningsmomentet fiiint!
Imorrn blir det dressyr i ridhuset innan min lektion :-)
Finisponny hon va i sommras <3
Schnygg Morgan ibland^^

RSS 2.0