30 Juni

Sommar 2007


Det blev dressyr idag, jäkligt roligt faktist och verkligen behövt!! Haha jag tror det blivit lite mycket bus i skogen kanske, men det har ju inte gått att rida på ridbanan då hon ömmar så mycket i sin hov. Så tog mig samman typ och red nere i stora sommarhagen istället idag. Och barbacka också då manne bitit henne på ryggen så hon är lute öm och tänkte att det får bli barbacka nån dag eller två. Och över förväntan vad bra det gick, man känner verkligen hennes framsteg, vi börjar komma tillbaka till det vi var igen.

Det fick bli mycket skrittjobb, skrittade kanske 20-25 min eftersom att jag finner att det är superviktigt att skritta fram länge minst en kvart brukar jag skritta fram om tiden finns. Försökte mest hitta en bra form på henne idag, jobbade en hel del i lite lägre form, travade också ganska mycket inte så mycket galopp, hade egentligen inte tänkt galoppera, men det fick bli lite grann i varje varv och det kändes super. Hon var väldigt mjuk och följsam i galoppen inte hennes vanligtvis galna spring med huvudet rätt upp. I början av traven däremot så blev det från början lite spring med huvudet rätt upp men hon lugnade sig och fann sig i en bra och mjuk form.

 Idag så blev jag verkligen taggad på dressyr, så imorrn så blir det ännu mer dressyr, eftersom att jag inte kan hoppa när hon bara har 3 skor så får vi ta och nöta på dressyren. Ingen av oss sär ju dressyrfantaster,  men jag tror hon har kapaciteten bara jag eller kanske nån annan i framtiden kan hitta knapparna att hålla henne balancerad och kugn i galoppen så tror jag hon skulle kunna vara duktig, men hon kan ju som sagt vara ganska studsig, hehe.
Jag red henne på  Aachen idag också, jag som senaste månaderna ridit på pullar, så det kändes skönt att känna omväxlingen på henne. Jag tror jag ska ta och börja byta oftare, tror det är skönt för henne också. Jag har ju ett remont också någonstans som jag får ta och damma av. Men de kommande två veckorna kanske längre så får det då bli Aachen. Det är en bred svart nosgrimma, hon såg riktigt dressyrproffsig ut så haha nån bild lägger jag nog snart upp ;-)


29 Juni

Haha, om man bara visste vad fan jag håller på med, attack mot Manne xD


Det blev vila idag då vår trevliga båtmotor inte ville starta när vi var mitt ute på havet, men vi fick tag på ett batteri till slut så vi kom oss hem men då var klockan 22, och då var jag blöt, kall, trött och less så det blev ingen ridning.


28 Juni

Jag har ju lovat mig själv att jag ska fota så mycket som möjligt i sommar, eftersom att det troligen är min sista sommar med Bianca så vill jag helst ha varenda dag på bild och därför också varför jag dokumenterar varje dag på den här bloggen. Jag vill kunna komma tillbaka och minnas vad som hänt osv.
Mina förhoppningar är att jag någon dag kommer orka sitta och skriva ner minnen, viktiga händelser som varit med Bianca under dessa 3 1/2 åren som varit innan jag glömmer allt. Jag minns alldeles för lite av min och Happyness tid, vilket känns verkligen sorgligt!

Sandtaget 28 Juni 2010






Idag var jag å Bianca och Anna å Manne till sandtaget å busade av hästarna, kul som bara den var det. Småpållarna taggade som f**n, haha. Hoppade lite småhinder i skogen, typ 40 cm, ingen höjd men rooligt!! Klättrade även lite i sandbacken, bra träning för min feta omusklade ponny, haha.
Red på pelham även idag, och det känns eftersom Bianca drar nå jävulskt mot hinderna så är jag ju van att ta så mycket i henne, men med pelhamet måste jag inte det, och jag måste verkligen vänja mig vid att inte göra det, för det blir nästan så att det är på väg mot halt istället för bara lite broms. Hon blir lite förvirrad när jag bromsar.

27 Juni








Idag följde jag och Bianca med på ridklubben och kollade när Anna och Manne hoppade, gick ju hur super som helst för dom, de hoppade en serie och sen byggde snabbt om till en minibana ;)
Bianca gick btw in direkt i transporten, inte en minsta tvekan, jag vet inte vad det har varit med henne de senaste veckorna, hon har lastat sig typ själv, bara rätt, in men det är ju säkert för att hon fått åka mer kontinuerligt senaste tiden, men det är ju bara bra. Hur stolt och glad som helst är jag då!!

När vi kom hem så for jag och Bianca, och Anna och Morris ut på en liten tur mot PO´s åker, så det fick bli lite dressyr där, inget krävande men Bianca gick riktigt bra, så jag kände mig verkligen nöjd efteråt. Hon var trots lite spänd idag då Manne skrek som en galning idag också, men hon mjuknade eftersom.
Och Anna fotade massor, hehe även fast det blev ibland lite knäppa bilder då min ponny kan se aningen galen ut ;-)) Men häärligt med lite bilder, det är ju annars alltid jag som fotar.

26 Juni

Blev endast en kort skrittur barbacka på ridbanan, inget funkade, ponnyn galet spänd och hoppig då Manuel stod och skrek som en galning åd han blivit lämnad ensam i hagen, jag blev bara arg av Biancas fjantighet. Så jag bestämde mig för att skita i det helt å hållet, dom fick istället byta hage till en med mycketmycket gott gräs, gladablev dom iallafall.

Taget 27 Juni

Bilder

Några av typ 1000-tals bilder!



















25 Juni

Bianca sommar -09 hehe lite fet kanske :P


Blev ingen ridning idag, har bara varit allmänt slutkörd hela dagen, haha nu kommer tröttheten efter 2 veckors jobb ;-) Hade ju tänkt rida under kvällen när jag hunnit vila lite men vi for och gjorde en repris och var med i Midsommarrallyt för andra året med Åströms och kul var det iår igen, vi kicked ass! haha, bra var vi typ 1:a och 2:a i flera grenar, men får se resultaten imorgon, spännande :DD 

24 Juni



Ute och busade i skogen idag med Anna och Manuel, Bianca var aningen taggad ;-) men efter att ha stått i en vecka pga att jag jobbat så kan man vara annat än övertaggad. Skitkul var det, vi for en sväng till sandtaget, galoppade lite efter sandvägen i skogen, ponnysarna var ovanligt lugna, när jag hoppade av och byggde hinder så stod både Bianca och Manne och typ sov när Anna som satt på Manne och ändå kunde hålla Bianca när jag gick omkring och drog grenar ;)
Sen blev det lite hoppande på våra kanske max 40-50 cm höga hinder, men jag kände att målet var bara att Pållarna skulle tycka det var roligt, Bianca tyckte det var askalas med hinder i skogen, Manne däremot hade nog inte lika roligt han i princip malde rätt igenom hindrena ,haha. Är det lågt kan man ju inte hoppa, det e ju bara jobbigt.
Sen på vägen hem så galloperade vi lite på åkern framför PO´s, även kul det med, det är bara så roligt när man får sitta på en häst som verkligen älskar det.

Har ju äntligen fått mitt pelham och hade ju tidigare lånat ett av Mia, så nu red både jag och Anna på pelham, och asså det känns bara så awesome att känna att det funkar. Även om det är ganska ordentlig uppbetsling för min del så känns det asbra att slippa sitta och slita hela tiden, nu känns Bianca mycket mjukare att rida ut på. Nu kan man ta, lätta, ta lätta lite enkelt istället för att måsta slita för att få stopp. Och hon verkar trivas på det, det ligger ju väldigt stilla i munnen då det är en gummistång och hon verkar trivas jättebra med det och det känns verkligen super, hon kan ju vara väldigt känslig när det gäller hennes munn.

Imorgon blir det nog också en uteritt, målet nu är verkligen bara att ha roligt, någon dag så blir det nog att rida igenonm henne i dressyren också, hehe fasten varken hon eller jag vill så är det ett definitvt måste, ingen av oss är ju några stjärnor, men hon blir bara bättre och bättre.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0