26-27 Juli

Hahha asså den häsr datorn gilla rinte mig!! Detta blir 3:e gången jag försöker skriva det, haha och det kortas ner varje gång, okej jag gör ett till försök...

Igår så for vi till sandtaget med Anna och Olivia, busade i skogen, sen klättrade jag lite innnan vi for hem. Pållarna var genomsvättiga, det var så jäkla kvavt så man dog typ av värmeslag xD

Idag så blev det dressyr på åkern, hade typ regnat hela dagen men det var so tyur var inte alls så halt som jag trodd det skulle vara. Först hade jag bara lust att ge upp och skita i det, men hon skärpte sig och hon gick riktigt bra, hon blev så himla mjuk i hela kroppen. Hon hade nog lite träningsvärk sen igår.

Imorrn så tror jag att vi ska hoppa några språng, om vädret är med mig och att Anna och Olivia inte ska rida där, det blir så trångt på banan o vi är 3st. Annars får hon väl vila tror jag, det kan nog behövas det med ;-)

Haha, wiiho jag lyckades skriva det, hoppas bara jag hinner publicera innan jag lyckas radera allt igen xD

Höst -09

Bianca har en son!!?

Satt och googlade i förrgår kväll på Wester Aikema's Bernadette, och jag har googlat så många ggr förut, men aldrig hittat nåt, men då helt plötsligt så hittade jag denna hollänskahemsida -->http://host-82-161-230-94.luxitude.net/forums/viewtopic.php?f=69&t=363120, en forumssida, där det stod att en 2 årig hingst var till salu e: Aester el Nino u: Wester Aikema's Bernadette, och jag som kollat så många ggr förut men aldrig hittat nåt och detta var ändå skrivet 2005. Och jag såg längre ner på sidan att det var en e-mailadress till hon som skrev att han och 2 andra var till salu. Så jag tog en chans och mailade i hopp om att adressen fortfarande användes.
Jag googlade vidare och hittade ytterligare ett uppslag på forumssidan, där en tjej annonserade att hon hade fått en 2 årig hingst vid namn Starwin's Nino och som var efter Aester el Nino och Wester Aikemas Bernadette. Jag lyckades även hitta en bild på honom som 1 åring som den nya ägaren då Manouk de Roode hade lagt ut.
Haha, jag tog mig in på denna tjejs sida på nån annan sida som nåt typ av apberget/facebook/myspace sida, och där hittade jag en hotmail adress till henne, och jag mailade direkt!

Sen så fick jag svar igår morse från den första som jag mailade till och hon hette Chantal och berättade att hon hade hjälpt en annan tjej att sälja honom efter att den tjejen fått honom av en man som blivit för gammal för att ta hand om honom han var då ca 1-1.5 år gammal. Sen hade Chantal sålt honom till hennes kompis Manouk som nu ägde honom. Chantal skrev även att hon eventuellt kunde ha en mailadress till dom som hade fött upp honom, och jag hoppas på att jag kanske kan få svar på om hur länge dom hade Bianca, vars hon såldes, har hon fler föl osv.
Senare under dagen fick jag även svar av Manouk de Roode hans nuvarande ägare som berättade att hon haft honom sedan han var ca 2.5 år gammal, han var nu 7 år gammal och kastrerad, han var en extremt duktig hoppare!! och älskade det över allt annat. Men att han var en aningen svårriden och lät nästan ingen annan än Manouk rida honom, haha vart känns det igen mon tro!? Hon skrev att han var en väldigt speciell häst med en underbar personlighet som hon älskade över allt annat och hon hade inga planer på att någonsin sälja honom.
Manouk bad mig skriva om Bianca till henne, och det spenderade jag hela gårdagskvällen med att göra. Och skickade med en massa bilder. Hon skickade även lite bilder på Nino, läskigt hur lika dom var på vissa bilder.
Hon skulle skicka fler bilder, så jag hoppas på svar idag!

Nino 1 år

Nino nu




Läskigt lika på denna bilden!! hade nån sagt åt mig att det var Bianca hade jag trott dom!


Aester el Nino, hingsten Bianca betäcktes med

25 Juli

Red själv till Sandtaget idag, asså fan vad kul det var :DD Skrittade till Bolinders, sen tog lite trav på åkern sen galopp ganska snabbt, vilket hon tyckte var askalas. Man kände verkligen hur taggad hon var i hela kroppen, blev typ värsta explosionen haha. Såå jäkla kul <3 Sen red vi vidare till sandtaget, tog en snabb galopp på sandvägen, sen skrittade vi hela vägen hem. Helt underbar ridtur!
Imorrn vet jag inte om jag tar en till tur ut, eller om jag ska dressyra lite. Tror jag ska ta och hoppa nån dag, skutta lite på låg höjd bara. Det var ju ett bra tag sedan nu, känns behövt och kul såklart för oss båda ;-)



2 Oct 2006


24 Juli

Red ett dressyrpass idag, UTAN martingal, haha det brukar ju gå som det går xD men det gick faktist förvånansvärt bra måste jag säga knappt nåt slängande med huvudet alls, i fortsättningen så blir det all dressyr utan martingal för att träna hoppas på att kunna rida utan helt i dressyren sen, hehe hoppningen är att glömma!
Det gick ja sådär till en början, men det är ju bara 2:a "riktiga" passet sen vilan nu så vad kan jag förvänta mig, men sen mot slutet så mjuknade hon jättebra så avslutade ganska snabbt för att få ett bra avslut!

Imorrn blir det uteritt tror jag om jag lyckas få med mig Anna och Olivia, får väl fara ensam ifall att ;)


Snyggast <3

Haha och fetast, 2 veckors vila med stor gräshage kanske inte var det bästa xD


23 Juli

Haha, nu äntligen tillbaka på hästryggen ;) har skrittat några dagar bara chillat, idag tog jag på pelhamet och gav mig ut, trodde hon skulle vara helt galen, men förvånande nog så var hon helt kolugn, först red jag lite själv och då blev det bnåt litet busbocksprång som hon brukar efter vila, sen joinade vi Olivia och Anna och då blev hon hur cool som helst, bara gjorde alllt hur underbart som helst som om hon inte stått i 2 veckor alls haha, underbart iallafall :D Imorrn blir det dressyr tror jag jogga igenom henne lite i låg form, bara ta det lungt innan vi kommer igång igen ;)

Nu tänker jag självklart totalbomba hästarna med kameran nån dag, hahha men Manne vill ju alltid komma och kolla vad man håller på med, nyfiken i strut, hehe svårt att fota när han står i princip  på en haha, men han e en liten bebis xD


Nyfiken <3

Manne, Bianca ocg Fresca som är och hälsar på i 3 veckor

2-9 Juli

Hästarna har fått sin sommarvila, nu det kändes välbehövt! Jag åker ju till Halmstad/Malmö en vecka så då blir det inklusive denna vecka 2 veckors vila för dom. Det har varit så kvava dagar att det kändes som att det var dags att dom bara får äta nu.


19 Juli så blir det ridning igen :D kanske 18:e redan om jag orkar efter flyget :P


1 Juli


Red som sagt dressyr idag och red barbacka :D Vi var å såg Eclipse under kvällen och den var bara såååå jäkla bra,haha inte Bianca relaterat alls men var tvungen att skriva det så att jag kommer ihåg hur mycket jag älskade den haha xD Såg den med Anna och Isabelle ;)

Sen när vi kom hem då klockan var ca 23-23.15, så for jag och anna ut på en mysig nattur med pållarna, det var  en del dimma så det var verkligen asmysigt, red dressyr och det gick SÅÅÅÅÅ JÄKLA bra, verkligen älskade det :DD hon gick verkligen super, red ju som sagt barbacka och man känner verkligen hur hon jobbar. Det blev lite mer galopp idag, tränade lite på avsaktning, att hon ska behålla formen i avsaktningen, hon vill ju gärna slänga huvudet rakt upp, men hon gick verkligen bra på slutet så vi gav oss och senblev det lite galoppbus på åkern, bara sååå roligt det var, en rolig avslutning på dressyrpasset, och en övrigt superhärligkväll. 
         Haha, jag märkde verligen hur bra balans jag har barbacka, men jag är ju en mycket van barbackaridare, hehe. Stor del av mitt hästliv har beridits utan sadel ;)) men jag älskar det och jag tycker man får mycket bättre kontakt med hästen då också!

Haha, typ jag xD

RSS 2.0